Blog...

A sikeres angol tanulás 5 titka

Gyakorlatias Andol - Németh Ildikó - angoltanulás egyszerűen

Talán soha nem volt még ennyi lehetősége annak, aki angolul akart tanulni, mint ma.
Újabb és újabb könyvek, hanganyagok, szuper nyelviskolák és forradalmian új nyelvtanulási módszerek állnak a rendelkezésedre.
Bármelyiket is válaszd, van néhány dolog, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen az angol tanulás. Mutatom, melyek azok!

Stabil alapokra építs!

Az első és legfontosabb, hogy szerezd meg az alapokat és ne kezdj el bonyolultabb, haladó dolgokat tanulni, amíg ez nincs meg 100%-osan. Ehhez az kell, hogy megértsd, illetve megszokd az angol nyelv logikáját és utána tudsz tovább építkezni. Angoltanárként nagyon sok diáktól hallottam, hogy több éves angol tanulás után sem mernek megszólalni angolul. Ennek is az az oka, hogy nem tanítják meg a diákokkal az angol nyelv logikáját, így amikor szükség lenne rá, nem tudnak önállóan mondatokat alkotni. Ahhoz, hogy ezt megfelelően megtanuld, fontos, hogy a magyarul írt magyarázatok segítsék a megértésed, szóval ha megfogadsz egy tanácsot, olyan tankönyvet keress, ami nem kizárólag angolul íródott!

Hallgass párbeszédeket!

Sokan panaszkodnak rá, hogy nem értik a párbeszédeket, ami érthető, hisz a hallott szöveg megértése mindig sokkal nehezebb, mintha leírva látnánk ugyanazt. De hogy lehet ezt legyőzni? Tulajdonképpen nagyon egyszerű: rengeteg angol szöveget, párbeszédet kell hallgatnod az első perctől fogva! Mindegy, hogy sorozatot vagy filmet nézel, a tankönyved hanganyagait vagy a rádiót hallgatod, a lényeg, hogy megszokd az angol kiejtést, a nyelv ritmusát és a gyakran használt szófordulatokat!

Logikus és érthető tananyagot használj!

Az egyik legnagyobb probléma, amivel a diákok szembesülnek, az a logikátlan felépítésű tankönyvek, tananyagok és az emiatt kialakult káosz. Ahhoz ugyanis, hogy stabil tudásuk legyen és képesek legyenek a spontán beszédre angolul, logikus, egymásra épülő tananyagra van szükség. Egy áttekinthető, érthető rendszerre, ami rendet tesz a fejükben ahelyett, hogy összezavarná őket. Az én célom is ez volt, mikor írtam a könyvemet (Gyakorlatias Angol), ezért a tananyagot szókártyákkal és beszéltető feladatokkal egészítettem ki.

Beszélj angolul!

Kutatások bizonyítják, hogy mások előtt megszólalni még magyarul is stresszt jelent az emberek többségének. Fokozottan igaz ez, ha angolul kell megszólalnunk. Ezt legegyszerűbben úgy tudod legyőzni, hogy elkezdesz angolul beszélni otthon, egyedül, mikor senki sem hall. Teljesen lényegtelen, hogy mit mondasz, a lényeg, hogy megszokd a saját hangod angolul és magabiztosságot szerezz. Ebben segítségedre lehetnek a különböző gyakorló feladatok és anyanyelvű hanganyagok is!

Készülj fel valós szituációkra!

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy kizárólag a sablon mondatokra fókuszálnak, tökéletesen megtanulják a tananyagot, elsajátítják a nyelvtani szabályokat és kívülről fújják a példamondatokat, ez azonban kevés. Valós, életszerű helyzetekre kell felkészülnöd és olyan mondatokat, szókészletet megtanulnod, amit a gyakorlatban azonnal alkalmazni tudsz! Ezért célszerű olyan könyvet választanod, amiben a sablonos példamondatok helyett, valódi szituációkat dolgoznak fel!

Több éve tanulsz angolul, mégsem mersz megszólalni?

Angoltanárként rengeteg olyan diákkal találkoztam az évek során, akik erre panaszkodtak. Ha Te is ebben a helyzetben vagy, a fenti tanácsok segíteni fognak a tanulásban!
Ha viszont nagyobb fokozatra kapcsolnál és drasztikusan szeretnéd megnövelni az angol tanulásod hatékonyságát, akkor érdemes megnézned a könyvem, ami a fenti szempontokat betartva segít, hogy végre tényleg megtanulj angolul és magabiztosan használd a tudásod!

Megnézem a könyvet!
Németh Ildikó
Németh Ildikó vagyok, angoltanár, a Gyakorlatias Angol módszer kifejlesztője. A magyar emberek zöme nehezen tanul idegen nyelvet. Ezért dolgoztam ki a gyakorlatias angol nyelvtanítási módszeremet, ami a szövegértést és a beszédkészséget egyszerre fejleszti, így sokkal gyorsabb önálló nyelvtanulást tesz lehetővé. A könyv érthetően, látványos illusztrációkkal, életszerű, a mindennapokból vett példákkal és hasznos gyakorlófeladatokkal indít el az önálló tanulás útján. Az angoltanulási csomagok pedig a könyv mellett olyan hangoskönyvvel, videóleckékkel, online gyakorlófeladatokkal és szókártyákkal merítenek bele az intenzív nyelvtanulásba, amiket a  kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeire fejlesztettem ki. Ha a teljes élményt szeretnéd, akkor válaszd valamelyik oktatócsomagot a gyors haladás érdekében. Itt tudod megvenni a könyvet és a csomagokat: https://www.gyakorlatias-angol-bolt.hu

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További információ:

+36 20 957 9216