Blog bejegyzések

Angol reptéri túlélőszótár

Ha külföldi utat tervezel, nem árt kicsit leporolni az angol tudásod, hisz már az első pillanattól szükséged lesz rá.

Mindegy, hogy nyaralni mész, rövid kiruccanást tervezel vagy egy üzleti út vár rád, vannak olyan helyzetek, melyekkel biztosan találkozol és helyt kell állnod.

Ebben a cikkben azokat a szavakat, kifejezéseket gyűjtöttem össze, amikre szükséged lehet a reptéren!

Így készítsd fel az angolod, ha külföldre költöznél

Egy szuper állás lehetőség, új párkapcsolat vagy szimplán kalandvágy?
Egy külföldre költözésnek számos oka lehet, de egy dolog biztos: az angol tudásodra szükséged lesz, ezért nem árt felkészülni az utazás előtt.

Ebben a cikkben néhány hasznos tanáccsal segítek, hogy rövid idő alatt, hatékonyan tudj javítani az angolodon és magabiztosan indulhass útnak!

Ezekre figyelj, ha tényleg meg akarsz tanulni angolul

Többféle módszert is kipróbáltál már, éveket töltöttél angol tanulással, mégsem tudod használni a tudásod, amikor tényleg szükséged lenne rá? Akkor lehet, hogy eddig nem a megfelelő módon tanultál. Ezzel nem vagy egyedül, angoltanárként rengeteg diákkal találkoztam, aki hosszú évek óta kereste a valóban hatékony angol tanulási módszert.
Azért, hogy ezt megkönnyítsem, összeírtam néhány szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned, ha Te is keresed a megfelelő módszert a nyelvtanuláshoz!

Létezik-e garancia arra, hogy megtanulsz angolul?

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nyitva áll a világ azok előtt, akik magabiztos angol tudással rendelkeznek. Épp ezért, ha megkérdeznénk, 10 emberből 8 biztosan azt válaszolná, hogy szeretne megtanulni angolul. A statisztikák szerint viszont nem állunk ilyen jól…
Pedig milyen jó lenne, ha az elején még mielőtt beleölünk több tíz vagy akár százezer forintot és sok sok órát a tanulásba, lenne mellettünk valaki, aki garantálja, hogy elégedettek leszünk a végeredménnyel… Vajon létezik ilyen?

Mennyibe kerül egy jó angol nyelvkönyv?

Angolul sokféleképpen tanulhatsz, de bármelyik formáját is válaszd, valamilyen könyvre biztosan szükséged lesz hozzá.
A kínálat viszont óriási és ez egyre csak fokozódik. Nem csoda, ha tanácstalan vagy.

Fontos tehát tudnunk, mégis mi a reális ár egy jó angol könyvért, mennyit fizessünk érte és mi az, ami biztosan nem éri meg?

És mégis hogy lehet ezt megállapítani? Ebben segít ez a cikk!

Hogy válassz szintet az angol tanuláshoz?

Sokan tanultunk angolul az iskolában, esetleg később egy nyelvtanfolyamon vagy ragadt ránk némi tudás a külföldi utak vagy barátok miatt.
De ha úgy döntünk, hogy itt az ideje komolyabban venni az angol tanulást és szintet lépni, ahhoz előbb tudnunk kellene, hol is állunk most.

A sikeres angol tanulás 5 titka

Talán soha nem volt még ennyi lehetősége annak, aki angolul akart tanulni, mint ma.
Újabb és újabb könyvek, hanganyagok, szuper nyelviskolák és forradalmian új nyelvtanulási módszerek állnak a rendelkezésedre.
Bármelyiket is válaszd, van néhány dolog, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeres legyen az angol tanulás. Mutatom, melyek azok!

Ezért nem tudsz angolul!

Évekig tanultál angolul, rengeteg módszert kipróbáltál már, ha oda kerül a sor, mégsem mersz magabiztosan megszólalni? Nem jutnak eszedbe a megfelelő szavak és úgy érzed, semmit nem ért az a sok sok tanulással töltött óra?
Ebben a bejegyzésben bemutatom a legnagyobb akadályokat, amik az angoltudásod útjában állnak, és azt is, hogy tudod legyőzni őket!

A 4 leggyakoribb kifogás, ha angol tanulásról van szó

Ha már többször belefogtál az angol tanulásba, telnek az évek, mégsem beszélsz még folyékonyan angolul, és szeretnéd végre tudni mi ennek az oka, akkor ezt a cikket Neked írtam. Angoltanárként rengeteg diáknak segítettem az évek során és összegyűjtöttem a leggyakoribb kifogásokat, magyarázatokat, amivel nyugtatod magad. Ennek most vége, végérvényesen leszámolunk mindazokkal a téves gondolatokkal, berögzült elképzelésekkel, amik az angol tudásod útjában állnak. Felkészültél?

További információ:

+36 20 957 9216