Blog...

Ezekre figyelj, ha tényleg meg akarsz tanulni angolul

Többféle módszert is kipróbáltál már, éveket töltöttél angol tanulással, mégsem tudod használni a tudásod, amikor tényleg szükséged lenne rá? Akkor lehet, hogy eddig nem a megfelelő módon tanultál. Ezzel nem vagy egyedül, angoltanárként rengeteg diákkal találkoztam, aki hosszú évek óta kereste a valóban hatékony angol tanulási módszert.
Azért, hogy ezt megkönnyítsem, összeírtam néhány szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned, ha Te is keresed a megfelelő módszert a nyelvtanuláshoz!

Szóval, ha elhatároztad, hogy az eredménytelen vagy kevésbé hatékony próbálkozások után, szeretnél végre tényleg megtanulni angolul, akkor nézzük is, milyen módszert érdemes választanod:

Legyen komplex!

A mai felgyorsult világban, mikor újabbnál újabb izgalmas applikációk és online programok segíthetik a tanulást, nem kell, hogy egyetlen könyvtől várd a megoldást. Hiszen önmagában egy angol könyv sem képes rá, hogy valódi tudást adjon, legyen bármennyire is alapos.

Ezért én azt javaslom, hogy olyan angol tanulási programot vagy módszert keress, ami felhasználja az online eszközök előnyeit és kreatívan kombinálja az offline eszközökkel. Hogy néz ki ez a gyakorlatban? Például, ha találsz egy szimpatikus könyvet, nézd meg, hogy van-e hozzá letölthető applikáció, hanganyag vagy online gyakorlóprogram!

Legyen változatos!

Sok tanítványom panaszkodott arra, hogy az angol tanulás unalmas és egy idő után elfogyott a lendület, egyszerűen nem volt kedve leülni angolozni. Valójában ilyenkor lehet, hogy csak a megfelelő motiváció hiányzik, erről írtam ebben a cikkben.
De az is lehet, hogy a probléma fel sem merülne, ha olyan módszerrel tanulna, ami változatos eszközöket használ és többféle lehetőséget is biztosít a tananyag elsajátítására.

Tehát nem csak arról van szó, hogy elolvasol valamit, hanem kapsz hozzá hanganyagot, gyakorlófeladatot, szókártyákat vagy beszéltető feladatokat.

Legyen gyakorlatias!

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján, azt hiszem ez a legfontosabb elvárás egy nyelvtanulási módszerrel kapcsolatosan. Ami persze teljesen érthető, hiszen fontos, hogy a megszerzett tudást később használni is tudjuk, valós szituációkban és ne csak a sablonos tankönyvi példák jussanak eszünkbe ilyenkor.

Ezért angoltanárként mindig is fontosnak tartottam, hogy olyan példákat használjunk a tanulás során, melyek életszerűek és előfordulhatnak a hétköznapokban is. Illetve, amire még érdemes figyelned, ha a gyakorlatiasság számodra is fontos szempont: a választott módszer segítsen abban, hogy merj angolul beszélni, ez ugyanis sok diáknak okoz problémát!

“Jó, de létezik ilyen módszer?!”

Évekig kerestem azt a tankönyvet, ami teljeskörű segítséget nyújt és amire támaszkodva hatékonyan készíthetem fel a diákjaimat az érettségire, nyelvvizsgára vagy akár egy külföldi állás megszerzésére.

Mivel nem találtam olyan könyvet, ami maradéktalanul megfelelt volna az elképzeléseimnek, megírtam a sajátomat, az általam használt gyakorlatias angol tanulási módszer alapján. Ahhoz, hogy megismerd ezt a 100%-ban gyakorlatias módszert, nem kell egyből megvenned a könyvem…

Töltsd le az ingyenes próbaleckét és próbáld ki milyen, ha sikerélményed van már az első órád után!

KÉREM AZ INGYENES PRÓBALECKÉT
Németh Ildikó
Németh Ildikó vagyok, angoltanár, a Gyakorlatias Angol módszer kifejlesztője. A magyar emberek zöme nehezen tanul idegen nyelvet. Ezért dolgoztam ki a gyakorlatias angol nyelvtanítási módszeremet, ami a szövegértést és a beszédkészséget egyszerre fejleszti, így sokkal gyorsabb önálló nyelvtanulást tesz lehetővé. A könyv érthetően, látványos illusztrációkkal, életszerű, a mindennapokból vett példákkal és hasznos gyakorlófeladatokkal indít el az önálló tanulás útján. Az angoltanulási csomagok pedig a könyv mellett olyan hangoskönyvvel, videóleckékkel, online gyakorlófeladatokkal és szókártyákkal merítenek bele az intenzív nyelvtanulásba, amiket a  kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeire fejlesztettem ki. Ha a teljes élményt szeretnéd, akkor válaszd valamelyik oktatócsomagot a gyors haladás érdekében. Itt tudod megvenni a könyvet és a csomagokat: https://www.gyakorlatias-angol-bolt.hu

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További információ:

+36 20 957 9216