Blog...

Hogy válassz szintet az angol tanuláshoz?

Gyakorlatias Andol - Németh Ildikó - angoltanulás egyszerűen

Sokan tanultunk angolul az iskolában, esetleg később egy nyelvtanfolyamon vagy ragadt ránk némi tudás a külföldi utak vagy barátok miatt.
De ha úgy döntünk, hogy itt az ideje komolyabban venni az angol tanulást és szintet lépni, ahhoz előbb tudnunk kellene, hol is állunk most.

Mit tehetsz, ha nem vagy biztos magadban?

Amikor elhatározod, hogy újra angolul fogsz tanulni és végre szeretnél eljutni egy olyan szintre, hogy magabiztosan használni is tudd a tudásod, akkor az első lépés az, hogy kiválaszd a számodra megfelelő tanulási módszert.
De mit is jelent az, hogy számodra megfelelő? Ilyenkor vannak egyéni szempontok, amiket figyelembe kell venned, végig kell gondolnod, hogyan, milyen formában szeretsz leginkább tanulni, mi az, ami nálad működik, hogy érzed magad hatékonynak. Pl.: van aki nyelviskolába jár és van olyan is, aki a hanganyagokra vagy a külföldiekkel való beszélgetésre esküszik.

A másik, amit tudnod kell: az, hogy milyen szinten van az angol tudásod jelenleg. Angoltanárként azt tapasztaltam, hogy sokan azért hagyják abba a nyelvtanulást, mert volt egy rész, talán még a legelején, amit nem értettek és ahogy haladtak az anyagban, az egyre jobban összezavarta őket.
Ezért nagyon fontos, hogy stabil alapokkal rendelkezz, és ha újrakezdő vagy, akkor is minden esetben kezdd az alapokkal, csak utána lépj szintet.

“De én ezeket már tudom!”

Lehet, hogy most ezt gondolod, hiszen minek is vennéd át újra az egyszerű jelen időt és az alapvető mondatokat, mikor ezeket már rég megtanultad. Megértem, ha így gondolod, de sajnos angoltanárként azt tapasztaltam, hogy sokszor pont ez a fajta “hamis magabiztosság” akadályozza a diákokat a haladásban.
Ha ugyanis meg vagy róla győződve, hogy neked nem lehet újat mondani az adott területen, jelen esetben az angol alapszinten, akkor nem fogsz tudni igazán hatékonyan haladni és jó eredményeket elérni.

Nyitottnak kell lenned minden új információra és tudásra, akkor is, ha már hallottál róla valamilyen formában. Sose tudhatod mi az a mondat, ami segít valamit jobban megérteni vagy új megvilágításba helyezni azt, ami korábban zavaros volt.

Gyakorlatiasan, az alapoktól…

Most, hogy mindezeket tudod, már csak a megfelelő eszköz hiányzik ahhoz, hogy stabil angoltudást szerezz.
A Gyakorlatias angol című könyvemet azért írtam, hogy segítsen a hozzád hasonló tanulóknak rendbe tenni az alapokat, hogy utána magabiztosan építhessenek rá!

Tovább a könyvhöz!
Németh Ildikó
Németh Ildikó vagyok, angoltanár, a Gyakorlatias Angol módszer kifejlesztője. A magyar emberek zöme nehezen tanul idegen nyelvet. Ezért dolgoztam ki a gyakorlatias angol nyelvtanítási módszeremet, ami a szövegértést és a beszédkészséget egyszerre fejleszti, így sokkal gyorsabb önálló nyelvtanulást tesz lehetővé. A könyv érthetően, látványos illusztrációkkal, életszerű, a mindennapokból vett példákkal és hasznos gyakorlófeladatokkal indít el az önálló tanulás útján. Az angoltanulási csomagok pedig a könyv mellett olyan hangoskönyvvel, videóleckékkel, online gyakorlófeladatokkal és szókártyákkal merítenek bele az intenzív nyelvtanulásba, amiket a  kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeire fejlesztettem ki. Ha a teljes élményt szeretnéd, akkor válaszd valamelyik oktatócsomagot a gyors haladás érdekében. Itt tudod megvenni a könyvet és a csomagokat: https://www.gyakorlatias-angol-bolt.hu

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További információ:

+36 20 957 9216