Blog...

Így készítsd fel az angolod, ha külföldre költöznél

Gyakorlatias Angol - Németh Ildikó - Külföldre költözés

Egy szuper állás lehetőség, új párkapcsolat vagy szimplán kalandvágy?
Egy külföldre költözésnek számos oka lehet, de egy dolog biztos: az angol tudásodra szükséged lesz, ezért nem árt felkészülni az utazás előtt.

Ebben a cikkben néhány hasznos tanáccsal segítek, hogy rövid idő alatt, hatékonyan tudj javítani az angolodon és magabiztosan indulhass útnak!

Alap szókészlet

Ahhoz, hogy ne érezd magad elveszettnek külföldön, rendelkezned kell egy alap szókészlettel. Ez már csak azért is fontos, hogy megértsd a körülötted zajló eseményeket (illetve egy részüket 🙂 ). Talán nem is gondolnád, de nagyon megnyugtató tud lenni, ha egy idegen helyen is érted a kiírásokat, a plakátokat a táblákat, jelzéseket.

Biztonságérzetet ad, ha tudod, mit veszel a boltban, mit rendelsz egy étteremben vagy ha eltévedsz nem csak, hogy tudsz útbaigazítást kérni, de a választ is megérted… 🙂

Szituációk

Ha már az étteremnél és a boltnál tartunk: érdemes végiggondolni és felkészülni a legalapvetőbb szituációkra, melyekkel találkozni fogsz a külföldi életed során.
A legkézenfekvőbb például a bevásárlás, ügyintézés, étteremben, kávézóban való rendelés, de attól függően, hogy milyen országba mész és milyen tevékenységet fogsz folytatni, a lista tetszőlegesen alakítható.

Gondold végig, hogy fognak telni az első hetek kint, és készülj fel begyakorolt mondatokkal, hogy magabiztosan vedd az akadályokat!

Gyakorlás

Ha az első két feladatot lelkiismeretesen végrehajtottad, sajnos akkor sem dőlhetsz még hátra nyugodtan… Ahhoz ugyanis, hogy a megtanult szavak és mondatok akkor is eszedbe jussanak, mikor szükséged lesz rájuk, gyakorlásra lesz szükség. Biztos jártál már úgy Te is, hogy azt gondoltad, felkészültél, tudsz kommunikálni angolul, ha szükség lesz rá, majd “élesben” már nem úgy ment, ahogy elképzelted és meg sem tudtál szólalni, hiába tanultál angolul korábban…

Ennek több oka is lehet, (ezek közül néhányról ITT írtam) de a nagy részük leküzdhető, ha a gyakorlást beépíted a mindennapjaidba és a szavak, mondatok olvasgatásán túl, a gyakorlatban is használod őket, így rögzítve a megszerzett ismereteket!

De mégis hogyan?

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis hogy érdemes gyakorolni ezeket a mondatokat, ha az embernek nincs hozzá partnere vagy nem jár nyelviskolába, tanfolyamra…
Angoltanárként azt látom, hogy legtöbbször az angol tanulás sikertelensége mögött a nem megfelelő tanulási technika áll. Ezért nem lesz a könyvekből valódi, gyakorlati tudás és nem tudsz megszólalni angolul, mikor szükség lenne rá.

Az én tanulóimnak már sikerült ezt legyőzniük, méghozzá az általam kifejlesztett egyedi módszerrel. A Gyakorlatias Angol Utazóknak című könyvet azért írtam, hogy még több embernek tudjak segíteni!
Ha szeretnél Te is magabiztos angol tudással útra kelni, ismerkedj meg a könyvemmel ITT!

MEGNÉZEM A KÖNYVET!
Németh Ildikó
Németh Ildikó vagyok, angoltanár, a Gyakorlatias Angol módszer kifejlesztője. A magyar emberek zöme nehezen tanul idegen nyelvet. Ezért dolgoztam ki a gyakorlatias angol nyelvtanítási módszeremet, ami a szövegértést és a beszédkészséget egyszerre fejleszti, így sokkal gyorsabb önálló nyelvtanulást tesz lehetővé. A könyv érthetően, látványos illusztrációkkal, életszerű, a mindennapokból vett példákkal és hasznos gyakorlófeladatokkal indít el az önálló tanulás útján. Az angoltanulási csomagok pedig a könyv mellett olyan hangoskönyvvel, videóleckékkel, online gyakorlófeladatokkal és szókártyákkal merítenek bele az intenzív nyelvtanulásba, amiket a  kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeire fejlesztettem ki. Ha a teljes élményt szeretnéd, akkor válaszd valamelyik oktatócsomagot a gyors haladás érdekében. Itt tudod megvenni a könyvet és a csomagokat: https://www.gyakorlatias-angol-bolt.hu

Szólj hozzá te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További információ:

+36 20 957 9216