Gyakorlatias Angol logó

Gyakorlatias Angol
KEZDŐKNEK

Kezdő gyakorlatias angol könyv és hangoskönyv

Egy vadonatúj és hatásos módszer az otthoni nyelvtanulásra, amivel akkor is meg tudsz tanulni angolul, ha eddig a harmadik leckénél sosem jutottál tovább.

​Mi van a kezdő programban?

 • Nyelvkönyv 30 könnyen érthető fejezettel olyanoknak, akik a világon semmit nem tudnak angolul (vagy teljesen az alapoktól akarják kezdeni)
 • Sok-sok feladat és ismétlés. Kis lépésenként haladunk, hogy ne veszítsd el a fonalat már az ötödik oldalon, mint a többi nyelvkönyben
 • Hangoskönyv, amiben anyanyelvi beszélőktől hallhatod a teljes könyv anyagát, és bárhol, bármikor hallgathatod, mivel letölthető, és a tiéd egy életre
 • 1000 darab online "beszélő" gyakorlókártya, amik a lecke szavait és kifejezéseit segítenek megtanulni. Ha van pár üres perced, már gyakorolhatsz is a mobilodon
 • Életszerű szituációk, párbeszédek - hogy tényleg azt tanuld meg, amire szükséged van
 • Már az első leckétől beszélni fogsz, mert ez a rendszer lényege: használható, gyakorlatias tudás már a kezdetektől
 • Online videoleckék, tudástesztek, Szólalj meg Angolul anyagok, és más kiegészítők (a választott csomagtól függően)
 • A tanulási applikáció, amivel mindent egy helyen érsz el, és bárhol, bármikor tanulhatsz!
Gyakorlatias angol ingyenes leckék

A nyelvtanulás 7 fő akadálya

- avagy miért nem tanultál meg eddig angolul:

1. Az első tanulási akadály: a tananyag száraz példamondatokkal tanít. Semmi összefüggés nincs a mondatok jelentése között, csak úgy lógnak a levegőben... Nem tudod őket mihez kapcsolni, ezért nem is tudod élő helyzetben használni.

2. A második tanulási akadály a túl nagy lépésekben való haladás. A tananyagnak egymásra kell épülnie, mint a háznak, tégláról, téglára.  Csak arra tudsz építkezni, amiről már stabil tudásod van. Amikor a tankönyvek akkorákat ugranak, hogy nincs időd és lehetőséged stabilan megtanulni egy-egy anyagot, akkor úgy fogod érezni, hogy ez neked túl nehéz.

3. A nyelvtanulás harmadik akadálya szorosan összefügg az előzővel. Ha  tananyagban mindig, minden fejezetben vadonatúj anyagot tanulsz, nem rögzül a tudás. Az egyes leckéknek vissza kell utalnia az előzőben megtanultakra ahhoz, hogy az a tudás tényleg megmaradjon.

4. A nyelvtanulás negyedik akadálya, hogy nincs lehetőséged többféle módon az adott anyag begyakorlására. Néhány feladat az egyes leckék végén erre nem elegendő.

5. A nyelvtanulás ötödik akadálya az idő hiánya. Nem tudsz mindig egy könyv mellett ücsörögni, így ha csak egy könyv és egy munkafüzet áll rendelkezésedre, sokszor időhiány miatt elmarad a tanulás, és nem fogsz haladni. 

6. A nyelvtanulás hatodik akadálya, hogy a legtöbb könyvben kezdő szinten is csak angolul kapsz mindent. Tudom, hogy a kisgyerek is így tanul meg beszélni, de gondolj csak bele, hogy napi hány órában tanulja az anyanyelvét? Neked ugyanerre hány órád van?  Ráadásul neked már van egy anyanyelved, a magyar. Magyarul beszélsz, magyarul gondolkodsz. Erről kell átállnod az angolra!

7. A hetedik tanulási akadály, hogy nem alakul ki a beszédkészség. Miért is van az, hogy középfokú nyelvvizsgával sokan nem tudnak beszélni?

Az angoltanulás során általában nincs elég lehetőség valódi angol párbeszédek hallgatására, és az önálló beszédre. Többnyire egy tanulópárral tudod gyakorolni a párbeszédeket, aki pont annyira beszéli az angolt, mint te. Természetesen nem várhatjuk el ezután, hogy egy anyanyelvűt megérts, és beszélni tudj vele.

​Hogyan tanít a Gyakorlatias Angol módszer?

1. Kezdő nyelvkönyvemben az első fejezettől élő szituációkkal tanulod a nyelvet. Hétköznapi élethelyzetek, amiket azonnal használni tudsz.

Fontos, hogy ezek párbeszédek, hiszen az életben beszélgetsz (kérdés-válasz) egy külföldivel, nem önálló, összefüggéstelen mondatokat szajkóztok.

2. Nagyon apró lépésekben haladunk, különösen az elején. Egyszerre egy téglát fogunk csak meg, és tesszük az épülő falra, hogy stabil, jól használható tudást építsünk.

3. A kezdő programban öt fejezetenként ismétlés-összefoglalás következik. Csak azután megyünk tovább, hogy mindent átismételtél, begyakoroltál, hiszen a biztos tudás a záloga annak, hogy ne felejtsd el, amit már egyszer megtanultál.

Gyakorlatias Angol Kezdőknek

4. Hogy a tanulás élvezetes és könnyű legyen, a könyv mellé rengeteg különböző segédanyagot választhatsz, amiket mind egy mobil applikációban tudsz használni bárhol, bármikor.

Ott a hangoskönyv a beszéltető feladatokkal, az ezer darab online "beszélő" szó- és mondatkártya, tudástesztek, videoleckék és külön online gyakorló feladatok is, függően attól, melyik csomagot választottad.

Egy tananyagot több módon is begyakorolsz, hogy rögzülni tudjon, kialakuljon az értés és a spontán beszéd készsége.

5. Tudom, hogy nincs elég időd, és nehéz beilleszteni a rendszeres angoltanulást az életedbe. Éppen ezért készült a kezdő Gyakorlatias Angol könyvhöz is hangoskönyv. Ezt közvetlenül is eléred az applkációban, és azokon a napokon, amikor nincs időd leülni a könyv elé, akár útközben, mosogatáskor vagy sorban álláskor is hallgathatod - teljes magyarázattal, példamondatokkal, párbeszéddel.

6. Ha a tanulás elején rájössz az angol nyelv logikájára, akkor át tudsz állni  az angol mondatalkotásra, az angol gondolkodásra.

A magyar nyelv semmiben sem hasonlít az angolra. A magyarrról kell átállnunk az angol nyelvre, így a magyar nyelvhez képest kell tudnunk, hogy az angol miben működik máshogyan. A Gyakorlatias Angollal nem kell értés nélkül magolnod szavakat, mondatokat vagy szövegeket, mert mindenre pontos és egyszerű magyarázatot találsz magyarul, és ez nagyban meggyorsítja a haladásodat. 

7. Kezdő tananyagomat úgy állítottam össze, hogy hat különböző anyanyelvű beszélőt hallasz, és velük tudod gyakorolni „élőben” a szituációkat.

Egyik kedves tanulóm, Edit a következőket írta tananyagomról:

"Egy virtuális angol tanfolyamon veszel részt, ahol mindig Te beszélsz , nem kell várnod, hogy sorra kerülj, mint egy csoportos órán. A könyvhöz angol anyanyelvű hanganyag és beszélő angol-magyar párbeszédkártyák is tartoznak, amit bármikor újra hallgathatsz és hangosan ismételhetsz"

Egy másik tanuló, Melinda írta:
Most először érzem azt, hogy meg merek szólalni.”

Használd ki a lehetőséget, hogy kezdő tananyagommal az első fejezettől tiéd a főszerep. Beszélj anyanyelvűekkel élő szituációkban, otthon, stresszmentesen!

OTTHONI ANGOL
NYELVTANULÁS CSOMAGJAINK

1. BASIC csomag kezdőknek

Otthoni tanuláshoz, egyéni haladáshoz kifejlesztett nyelvkönyv és tanulási applikáció:


A könyv 30 leckét tartalmaz és a nulláról indul, hogy igazán stabil alapokat szerezhess. A hangoskönyv, ami letölthető bármilyen eszközre, teljesen követi a könyv anyagát a magyar nyelvű magyarázatokkal, és az anyanyelvi szereplőkkel felvett párbeszédekkel, gyakorlatokkal együtt.

A könyv teljes anyaga megtalálható az applikációban a hangoskönyvvel szinkronizálva, azaz ahova kattintasz a leckében, azt a részét hallod majd a hangoskönyvnek.

A rengeteg tanulást segítő eszközzel tényleg bármikor, bárhol tanulhatsz

 • A könyv leckéihez kapcsolódik 1000 darab online "beszélő" gyakorlókártya, amik könnyedén tanítják a szavakat és kifejezéseket
 • Kapsz majd 30 kvízt is: ezek tudástesztek a weboldalunkon, amikkel tesztelheted a tudásod minden lecke végén
 • Kedvezményesen szállítjuk 990 forintért az országban bárhova
 • Bekerülsz a tanulócsoportomba is: ez egy zárt Facebook csoport tagság, ahol segítek tanulóimnak, ha valamit nem értenek, és egymást támogatjuk, hogy a tanulás eredményesebb legyen

2. GOLD csomag kezdőknek

 • Tartalmazza mindazt, amit a BASIC csomag, plusz a Szólalj meg angolul csomagot is:
 • Szólalj meg angolul! Beszédcentrikus gyakorlókönyv megoldókulccsal kezdőknek 
 • Szólalj meg angolul! - a könyvhöz kapcsolódó online letölthető hanganyagok, amikkel a beszédet tudod gyakorolni (mp3 formátum)
 • Szólalj meg angolul! - a könyv anyagához kapcsolódó online beszélő gyakorlókártyák 
 • Videóleckék! Minden fejezethez küldünk egy-egy videóleckét is, amivel egyszerre láthatod és hallhatod a kifejezéseket, mondatokat. A videóleckéken ugyanúgy hallhatod az anyanyelvi beszélőket, hagyunk neked időt az ismétlésekre, és feladatokat is kapsz, hogy minél gyorsabban kialakuljon a magabiztos beszéd készsége.
 • Ingyenes szállítás az ország egész területére
 • Tartalmazza mindazt, amit a BASIC csomag, plusz a Szólalj meg angolul csomagot is:
 • Szólalj meg angolul! Beszédcentrikus gyakorlókönyv megoldókulccsal kezdőknek 
 • Szólalj meg angolul! - a könyvhöz kapcsolódó online letölthető hanganyagok, amikkel a beszédet tudod gyakorolni (mp3 formátum)
 • Szólalj meg angolul! - a könyv anyagához kapcsolódó online beszélő gyakorlókártyák 
 • Videóleckék! Minden fejezethez küldünk egy-egy videóleckét is, amivel egyszerre láthatod és hallhatod a kifejezéseket, mondatokat. A videóleckéken ugyanúgy hallhatod az anyanyelvi beszélőket, hagyunk neked időt az ismétlésekre, és feladatokat is kapsz, hogy minél gyorsabban kialakuljon a magabiztos beszéd készsége.
 • Ingyenes szállítás az ország egész területére

3. TURBÓ (VIP) csomag kezdőknek

A TURBÓ csomagot azoknak állítottuk össze, akik intenzíven szeretnének haladni az angoltanulással, és folyamatos motivációra, visszajelzésekre vágynak.

Tartalmaz mindent, amit a GOLD csomag, plusz a Virtuális magántanár csomagot is:

Ildikó 30 videós tanári magyarázata segíti a leckéken való haladásod.

A feladataid megoldására a Facebook csoportban kapsz visszajelzést és korrekciót, hogy mindig tudd, jól alkalmazod-e a tanultakat.

A csoportban bármikor kérdezhetsz Ildikótól, így soha nem marad semmi, amit nem értettél meg teljesen.

Emailben is megkapod hetente háromszor a soron következő videós magyarázatot, hogy rendszeresen inspiráljunk a tanulásra.

 • 30 videós tanári magyarázat minden leckéhez
 • Házi feladatok és azok kijavítása a Facebook csoportban
 • ​+ 100 interaktív gyakorlófeladat mobilra optimalizálva, hanganyaggal - hogy extra sebességgel haladhass a tanulással
 • 7 + 1 lépés az angol tudáshoz: egyéni ütemterv-készítő füzet az eredményes tanuláshoz
 • Ingyenes szállítás az ország egész területére

​Válaszd ki a neked legjobb csomagot:

Basic

Alapcsomag

44.800.- helyett

19.900.-

 • Gyakorlatias Angol nyelvkönyv 30 fejezettel
 • Gyakorlatias Angol hangoskönyv
 • 1000 db online "beszélő" gyakorlókártya
 • 30 kvíz (tudásteszt)
 • Ingyenes tagság a Facebook tanulócsoportban
 • Szállítás csak 990.- ft

+ díjmentes hozzáférés a tanulási applikációhoz, és annak jövőbeli frissítéseihez

TURBÓ

Virtuális magántanár csomag

79.800.- helyett

49.900.-

 • Gyakorlatias Angol nyelvkönyv 30 fejezettel
 • Gyakorlatias Angol hangoskönyv
 • 1000 db online "beszélő" gyakorlókártya
 • Szólalj meg angolul! Gyakorlókönyv
 • Szólalj meg angolul! hanganyagok
 • Külön online gyakorlókártyák a Szólalj meg angolul! könyvhöz
 • 30 videós gyakorlólecke
 • 30 kvíz (tudásteszt)
 • 30 videós tanári magyarázat
 • 100 interaktív online gyakorlófeladat (mobilon is használható)
 • 7+1 lépés egyéni ütemterv-készítő füzet
 • Házi feladatok javítása a Facebook tanulócsoportban
 • Bármikor kérdezhetsz Ildikótól személyesen a Facebook csoportban
 • Ingyenes szállítás

+ díjmentes hozzáférés a tanulási applikációhoz, és annak jövőbeli frissítéseihez

​100% ELÉGEDETTSÉGI GARANCIA

Ha úgy érzed, hogy nem azt kaptad, amire számítottál, csak jelezd nekünk 30 napon belül, és visszakapod a vásárolt csomag árát. 

Maximálisan hiszek a Gyakorlatias Angol rendszerben, ezért teljes pénzvisszafizetési garanciát vállalok rá.

Ha nem tetszik a könyv, vagy a tanulási módszer, csak küldd vissza a könyvet, és szó nélkül visszafizetjük a csomagod árát!

A vásárlás a webáruházunkon, szerződött banki partnereinken keresztül történik. Választhatsz, hogy az OTP SimplePay vagy a CIB Bank biztonságos fizetőkapuját szeretnéd használni (Hozzánk egyik esetben sem jutnak el a bankkártya adataid, és nem tároljuk azt.)

Kattints a MEGRENDELEM gombra, majd töltsd ki az adataidat a következő képernyő utasításai szerint. Válaszd ki, hogyan szeretnél fizetni, és hogy a szállítást az otthonodba, vagy egy hozzád közel eső szállítási pontra kéred. Miután a megrendelésed kifizetted, emailben fogjuk elküldeni a számlát, és az online tanulási felülethez a belépési adatokat.

Ha bármilyen kérdésed van, hívj bennünket a 06 20 957 9216-os számon, vagy írj az info@gyakorlatias-angol.hu címre, és segítünk.

A szerzőről

Németh Ildikó

A Gyakorlatias Angol módszer megalkotója

Észrevettem, hogy a tanulók többségének a legnagyobb problémát az angol gondolkodásra és az angol nyelv logikájára való átállás jelentette.

Ezért dolgoztam ki a gyakorlatias angol nyelvtanítási módszeremet, és erre építve írtam meg a könyveimet, kifejezetten a magyar tanulók igényeihez igazodva.

A visszajelzések alapján sikerült egy könnyen érthető és élvezetes programot kidolgozni, amivel sokkal könnyebb az angoltanulás.  

Ezt a könyvet és a hozzá tartozó segédanyagokat úgy írtam meg, hogy apró lépésenként, tényleg fokozatosan és alaposan tanítsa meg neked az angol nyelvet.

Mivel a program kifejezetten otthoni tanulásra készült, fontos szempont volt, hogy mindent könnyen megérts akkor is, ha soha nem volt közöd az angol nyelvhez. 

A Gyakorlatias Angol Módszer lényege, hogy hétköznapi és életszerű szituációkon keresztül tanítja meg a szavakat és a nyelvtani alapokat. Mindezt egy "multimédiás" rendszerben, azaz hallod, látod, olvasod és gyakorlod is az összes kifejezést, a párbeszédek mondatait, és a nyelvtani elemeket is.

Ezzel a módszerrel azt érjük el, hogy valóban érted, és valóban tudod mindazt, amit megtanultál. Magabiztosan tudod majd használni a megszerzett alapszókincsed, és évek múltán sem felejted el, mert ez igazi tudás.

Tanulóink mondták

„Ez a könyv szenzációs! Fantasztikus, hogy a szókártyákat tudom tanulni a telefonomon, bárhol, bármikor tudom gyakorolni, a hanganyag is nagyszerű. Amit még köszönök Ildikónak, hogy nem vagyok magamra hagyva. Csak ajánlani tudom és ajánlom is mindenkinek a gyakorlatias-angolt.”

​- Rónyai Ágnes, Szarvas -

„11 hónapos kisbabámmal vagyok itthon. Nagyon örülök a könyvnek, hogy érthető és jól használható. Minden eddigi nyelvkönyvtől különbözik, amikkel én eddig találkoztam. A könyv után megrendeltem a VIP kiegészítő csomagot is.”

- Löve-Fige Magdolna Sára, Nyíregyháza -

„Az iskolai angol könyvek mind csak angolul vannak, így nem értem, nem haladok. Nagyon hasznos a gyakorlatias angol könyvben, hogy magyarul, érthetően, egyszerűen magyarázza el a nyelvtant. A szituációk jók és rövidek, így meg tudom tanulni. Az iskolai könyvhöz hanganyag sincs, nem tudom otthon gyakorolni, meg nehezek, hosszúak, unalmasak.”

- ​Zöld Zsombor, Szombathely -

Még nem döntötted el?

Hidd el, ha valaha is meg akartál tanulni angolul, akkor ennél jobb lehetőséget nem fogsz találni.

A kezdőknek szóló multimédiás oktatócsomagjaim úgy épülnek fel, hogy akinek "nincs nyelvérzéke", még az is biztonsággal meg tudja tanulni az angol nyelv alapjait.

Nagyon sok munka van a Gyakorlatias Angol programokban, és még több szív. Azért készült, mert nem nyugodtam bele abba, hogy nincs egy használható nyelvkönyv, amiből a magyar anyanyelvű emberek egyszerűen és logikusan tudnak megtanulni angolul.

Ezért készült a rengeteg segédanyag is, majd az applikáció, és a visszajelzések alapján valóban páratlan és hiánypótló, amit az angol kollégákkal alkottunk.

 • A hangoskönyv segítségével a mobilodon tudod hallgatni a leckéket a teljes magyarázattal, példamondatokkal, szavakkal. A könyv teljes anyagát hallgathatod akár útközben, sorban álláskor vagy otthon mosogatás, takarítás közben.
 • Egy tananyagot több módon is begyakorolsz, hogy rögzülni tudjon, kialakuljon a szövegértés és a spontán beszéd készsége.
 • Az egész program úgy épül fel, hogy egy-egy kifejzést több példán keresztül tanulsz meg, és sokféle módon variálod, hogy valóban használható, bármikor rendelkezésre álló tudásra tegyél szert.
 • És mindezt kezdőknek való fokozatonként, hogy folyamatos sikerélménnyel tudj tanulni.

Remélem, neked is hasznodra válik!